Despre Videograf

Tot mai multe mirese descopera importanta angajarii unui cameraman profesionist pentru nunta lor. De fapt, un rezumat si un videoclip bine facut devin elementele esentiale ale evenimentului. Totusi doar angajand un profesionist nu este garantia ca filmarea va fi intocmai cum te astepti. De aceea, comunicarea cu videograful tau, este foarte importanta.

Trebuie sa te asiguri ca iti asculta cu interes ideile, dorintele, pentru a-ti pune in practica asteptarile.
Cere sa vezi cateva lucrari. Te va ajuta sa vezi stilul si calitatea imaginilor.
Exemplul ales iti trezeste emotii, iti mentine atentia pe durata vizionari sau te determina sa cauti butonul inainte ? Montajul video si muzica merg impreuna pentru a amplifica emotia ? Asigura-te ca studioul ales reuseste cu succes sa creeze asemenea materiale.

Vei descoperi ca unele videoclipuri sunt filmate cu pricepere, editate cu eleganta si pasiune, in timp ce piata abunda de filme plictisitoare , modalitati „”siropoase” de editare care incearca sa ascunda lipsa de imaginatie si tehnicile precare de filmare, dar totusi sunt deseori alese datorita ofertei de pret atractive. Sunt mai multe elemente de care e bine sa tii cont, pentru a elimina surprizele neplacute la primirea materialului.

Aminteste-ti ca echipa aleasa va fi permanent in preajma ta si a familiei tale, in cea mai fericita zi a vieti tale. Personalitatea si stilul de lucru al echipei va trebui sa fie in armonie cu preferintele tale. Se intampla sa fie”bagaciosi”, incearca tot timpul sa regizeze fiecare moment asa cum crede el si asta poate nu e ceea ce iti doresti. Sa afli aceste elemente in ziua nuntii, ar fi prea tarziu, astfel de divergente iti pot strica intreaga zi. Cu o echipa adepta a stilului jurnalistic niciodata nu vei avea asemenea probleme. Cu discretie si creativitate vor fi captate imaginile evenimentului. Suntem interesati ca materialul sa reflecte emotiile, trairile voastre, lacrimile,zambetele.

Angajand un videograf cu experienta si daruire in munca sa, iti garanteaza o filmare de buna calitate tehnica si artistica care prin creativitate, tehnicile de filmare si echipamentul folosit iti capteaza permanent atentia in timpul vizionarii.
Evita sa platesti o firma care este disponibila sa iti filmeze evenimentul la preturi modice, in fapt fiind interesati doar ca personalul sau sa castige experienta sau poate sunt la inceput si au nevoie de ceva evenimente pentru portofoliu.

Despre cost, experienta si calitate
Costul echipamentelor performante a scazut, in timp ce performanta acestora a crescut. Totusi, devenind accesibile unui numar mare de amatori, calitatea artistica a materialelor furnizate clientilor a scazut dramatic. Filmarea video a nuntii tale este o investitie in unul dintre cele mai importante momente din viata si merita intradevar sa angajezi pe cineva in care sa ai incredere. Ca si alte lucruri in viata primesti atat cat platesti dar la final este important sa consideri ca a meritat pretul platit pentru serviciile oferite.
Producerea unui material video de nunta de buna calitate este cu adevarat o forma de arta.
Poate nu putem evalua in bani talentul, creativitatea si daruirea fiecaruia, dar timpul dedicat muncii pentru evenimentul tau si valoarea investitiei in echipamente utilizate pot stabili pretul corect al serviciilor oferite.

Opinii
Un bun videograf este capabil sa anticipeze momentele importante, sa le captureze cu usurinta si in final sa le editeze cu eleganta si naturalete. Scopul este de a face acele momente spontane sa para a fi fost regizate profesional, avand senzatia ca vizionezi un film bine facut. Tendinta actuala in filmarea video profesionala este sa creezi efecte cinematice de plutire. Realizez aceste efecte profesionale in timpul miscarii folosind accesorii de tipul STEADYCAM. Iti dau multa libertate de miscare si odata ce asimilezi posibilitatile de lucru cu echipamentul, poti crea o mare diversitate de miscari si unghiuri creative in jurul subiectului. Aceste tehnici de a capta imagini in miscare, cu senzatia de plutire creaza adevarate povesti de dragoste, ce capteaza interesul celor care vizioneaza momentul video.
Am auzit adesea mirese spunand: ”De ce as cheltui atat de multi bani pe un material pe care il voi viziona o data sau de doua ori?” Este o intrebare buna! Nici eu nu mi-as cheltui banii castigati cu greu pe un material plictisitor, dar daca angajezi videograful potrivit, care iti produce reala placere de fiecare data cand revezi filmul nuntii, te vei uita oricand cu placere, chiar si peste ani. Si o vor face si prietenii si familia.
Cand alegi sa ai un videograf profesionist la nunta, alegi sa nu lasi prada uitarii, momemtele speciale ale celei mai importante zi din viata ta. Intr-o mana experimentata, o camera de filmat va surprinde fiecare detaliu de imagine si sunet a acelei zile, fiecare soapta, gest si emotie. De la momentul cand va veti vedea pentru prima data in acea zi, la momentul lacrimilor de fericire ce vor insoti rostirea juramintelor in fata lui Dumnezeu si pana la momentul aruncarii buchetului, toate aceste clipe minunate vor fi salvate pentru voi, pentru a le impartasi cu generatiile ce vor veni.